Woorden. Hier een hekeldicht ode aan jullie.

I K  hou ervan om met jullie te spelen. Om uit te drukken hoe ik mij voel. Om te laten horen wat ik denk. Creaties maken. Creaties van jullie, op de soms meest onlogische manieren.

S O M S mis ik jullie. Dan wil ik iets zeggen, maar dan kan ik het passende woord niet vinden. Zoiets van, woorden schieten te kort?

S O M S heb ik één van jullie nodig en is dat voldoende om te zeggen wat ik wil. Soms zoek ik naar jullie en lukt het me niet om te vinden. Dan voel ik iets en schreeuw ik om verduidelijking. Maar dan lijkt het of jullie slapen en alsof jullie mij niet kunnen of willen helpen. Ik wil jullie niet beledigen, maar ik vind het nogal frustrerend om niet altijd gehoord te wo(o)rden.

V A A K zitten jullie, woorden, in mijn hoofd. Dan wil ik ze verbaal maken, maar dan komen ze er niet altijd even vloeiend en gemakkelijk uit. Ik bedoel, jullie zijn prima uit te spreken hoor, maar dan lijkt het of jullie woorden, in conflict met elkaar zijn. Gebrek aan synchronisatie. Zo contradicties.

I K wil jullie niet te veel negatief beschijnen, maar weleens gehoord van balans? Jullie zijn vaak zo massaal aanwezig. Een grote hoeveelheid. Alsof ik word aangevallen. En dan opeens lijken jullie jezelf te verstoppen. Vaak in tijden wanneer ik jullie nodig heb.

S O M S lijkt het alsof jullie een grote negatieve hoop in mij plaatsen en soms juist weer alleen maar blijheid.

M A A R hé, ik ben blij jullie met jullie bestaan. Echt. Jullie geven mij de ruimte mezelf te zijn en te openbaren. Jullie bieden mij hoop. Door jullie kan ik leren. Jullie zorgen ervoor dat ik liefde kan geven en liefde kan ontvangen. Jullie geven mij de kracht om anderen te steunen.

I K schrijf jullie liever op. Dan zet ik jullie neer, zoals ik het wil. Niet chronologisch. Maar gewoon, zoals jullie in mij opkomen. Niet altijd fatsoenlijk algemeen Nederlands. Ik splits jullie soms zelfs op. In letters. Dan creëer ik mijn eigen woorden.

D A N K J E W E L. Als jullie er niet waren, had ik nooit bestaan. Nooit bestaan zoals ik nu doe.