Keep the romance alive? Is dat al nodig na twee weken?
De eerste twee weken reizen zijn voorbij gegaan. Twee weken van intensief bij elkaar zijn. Geen mooie jurkjes, maar wijde, stinkende a-sexy flodderbroeken en vormeloze tops; zwetend tegen elkaar aan plakken tijdens een zeven uur durende bus; de dag beginnen met haar zoals we wakker werden; geen make up, maar het doen met de wallen die we hebben opgelopen door slapeloze nachten op harde matrassen en zoemende muggen; de filterdunne wanden van de kamer naar het toilet waarbij alles wat je doet hoorbaar is; een wc die niet goed doortrekt en dus meer dan restjes zichtbaar blijven, oké, ik hoef er waarschijnlijk niet nog meer woorden aan vuil te maken. Ik denk dat je begrijpt wat ik bedoel.

Tsja, het wordt dus de hoogste tijd voor een date.

Surprise! Stiekem heb ik de avond ervoor een restaurant gecontacteerd en gevraagd voor een romantisch vegan menu voor twee. Yes, dit kon Bay Vista Hotel mogelijk maken en dat voor een relatief schappelijk backpackers-prijsje. Bijzonder, aangezien het restaurant niet per se veganistisch is. Happy me, eindelijk weer eens even écht plantaardig eten.

Na een heerlijke koude douche, trek ik een niet stinkend kledingstuk aan, zet ik mijn wimpers in de mascara, doe ik wat lichte oogschaduw op, spuit ik parfum uit een klein proefmonster buisje op mijn hals, maak ik mijn haar droog met een handdoek en borstel mijn dreadlocks van de afgelopen dagen eruit, creëer ik wat volume in mijn haar en trek ik mijn slippers aan. Ready to go!

Verliefd ben ik al, nog steeds, elke dag op opnieuw. Klinkt dat over-romantisch? Misschien. Maar het is echt zo. Maar deze avond, vind ik hem nog mooier, aantrekkelijker. Gek eigenlijk. Deze avond hebben we onze date-avond genoemd en alles krijgt een andere dimensie.

De lounge muziek staat op de achtergrond aan, kaarsjes worden aangestoken, de rode wijn wordt ingeschonken en ons eerste gerecht wordt geserveerd. Een heerlijke bruschetta met avocado en tomaat. Bay Vista Hotel heeft speciaal een drie gangen menu opgesteld. Het hoofdgerecht bestaat uit een “tropical mango salad” met daarin rode rijst, mango, avocado, komkommer, wortel, witte kool, cashews met een mango chili dressing en roti. We eindigen met hetgeen waar ik zo naar uit heb gekeken: raw snicker gemaakt van dadels, cashews, cacao, kokosolie en pindakaas. Loopt het kwijl al uit je mond?

Daten. Een vleugje extra romantiek. Extra de tijd nemen voor elkaar. Belangrijk, ook on the road. Zeker on te road!

Wanneer onze buiken goed gevuld zijn, komt de portemonnee te voor schijn. Wie betaald? We lachen. “Ik betaal”, zegt Niels met een glimlach en hij pakt ons geld.

We proberen elke dag een speciaal moment te creëren voor ons twee. Soms bewust. Maar vaak gaat het vanzelf. Een bewust moment van de liefde. Het laten zien, voelen of horen aan de ander. Liefde vieren. Elke dag opnieuw. Liefde maakt leven. Leven is het enige wat je hier hebt. Leef de liefde, leef het leven!

Benieuwd naar het Bay Vista Hotel restaurant in Arugam Bay? Klik dan hier voor meer info!
Wil je ook een vegan menu (2000 LKR/€11,20) aanvragen?
Mail dan naar: info@bayvistahotel.com